Boczniaki smażone z cukinią i pietruszką

tagi

grzyby oliwa vege warzywa 

Składniki:

  • boczniaki 1 opakowanie
  • cukinia mała 1 szt
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • pietruszka 1 pęczek
  • sól i pieprz
  • olej rzepakowy 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Na początek przygotujmy wszystko. Cukinie obierzmy w paski za pomocą obieraczki natomiast grzyby postrzępmy na małe kawałki wzdłuż.

Na patelni rogrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w piórka lub w kostkę cebulę, ząbki czosnku oraz pozostałe składniki.

Smażymy wszystko około 5 minut. Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.

Nic prostszego uwierzcie mi - szybko, bardzo smacznie, a do tego jeszcze ładnie wygląda.