Wigilia już jutro! łapcie przepis na pyszną zupę grzybową, serwowaną z makaronem ryżowym.
Składniki (na 4 porcje):
Sposób przygotowania:
Przygotuj składniki - warzywa obierz, a grzyby namocz w zimnej wodzie na 30 minut.
Zetrzyj marchew, pietruszkę i selera na grubych oczkach tarki, a cebulkę drobno posiekaj.
Napełnij woda garnek (ja wlewam ok 3 litrów), dodaj wszystkie składniki, starte warzywa, przeciętego na pół pora oraz grzyby razem z wywarem. Całość gotuj na wolnym ogniu około 1,5 godziny od momentui zagotowania. W międzyczasie dwie cebule pokrój w małą kostkę i smaż na maśle na złoty kolor. Następnie dodaj całość do zupy i gotuj jeszcze chwilę na małym ogniu.
Ugotuj makaron i podaj na talerze, a następnie zalej go zupą grzybową. Życzę smacznego!