Koktajl krewetkowy z limonkowym majonezem

tagi

avocado czosnek krewetki ogórek pomidor warzywa 

Składniki :

  • 250 g krewetek bez ogonków - surowych lub sparzonych
  • 1 avocado
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • 4 ogórki konserwowe
  • 10 g masła
  • 1 łyzka majonezu
  • 1 limonka

Sposób przygotowania:

Przygotuj składniki, tak jak na zdjeciu. 

Pokrój avocado w kostkę, ogórki i pomidorki w ćwiartki. 

Na rozgrzanej patelni rozpuśc masło i smaż krewetki około 3-4 minut, dodaj do nich posiekaną pietruszkę i czosnek.

Przełóż wszystko do miski - warzywa oraz krewetki, dodaj łyżkę majonezu, zetrzyj skórkę z limonki i wyciśnij sok. Całość wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.

Proste i pyszne! :)