Sałatka z ricottą, szpinakiem i koprem włoskim

tagi

miód oliwa pomarańcza ricotta sos sojowy szpinak 

Składniki:

  • szpinak baby
  • 1 pomarańcza
  • 50 g pistacji
  • 1 ser ricotta
  • 1 koper włoski (mały)
  • kilka rzodkiewek
  • 2 łyżki miodu
  • 20 ml sosu sojowego
  • 100 ml oliwy

Sposób przygotowania:

Nic trudnego - przygotuj wszystkie składniki i działamy.

Pokrój rzodkiewki, umyj szpinak, pokrój pomarańczę, a jedną ćwiartkę zostaw do dresingu.Posiekaj pistacje .

Przygotuj dresing, połącz miód, oliwę, sos sojowy i wciśnij ćwiartkę pomarańczy, Wszystko razem wymieszaj.

Ułóż na talerzu szpinak, rzodkiewki, pomarańcze i pokrojony w cienkie plastry koper włoski oraz ricottę, polej dresingiem i posyp pistacjami.

 Smacznego!