Kanapka z wołowiną piklami i musztardą

tagi

ser warzywa wołowina 

Składniki:

- kawałek wołowiny bavette

- chleb

- musztarda

- marynowane ogórki

- plastry sera żółtego

- chilli

- cebula

- oliwa

- sos sojowy

- ząbek czosnku

- sałata lub mix sałat

 

Sposób przygotowania :

Wołowinę zamarynuj w oliwie z czosnkiem i sosem sojowym, zostaw na minimum 30 minut (im dłużej, tym lepiej), wysmaż ją na srednio, tak żeby zachowała soczystość i była różowa w środku. Zostaw mięso żeby wystygło.

 Weź dwie kromki chleba, posmaruj z każdej strony masłem i obsmaż na rumiano na patelni po mięsie.

Na gorącej kromce połóż kilka plastrów sera, a następnie posmaruj musztardą, ułóż kilka plastrów wołowiny, posmaruj znowu musztardą, dodaj chilli, ogórki marynowane lub ulubione pikle oraz sałatę, przykryj druga kromką. 

Uważaj żeby się nie "uciapać", na pewno będziesz oblizywać palce :)