Chłodnik jogurtowy z kozim serem

tagi

bez glutenu jogurt ogórek rzodkiewka ser ser kozi warzywa 

Składniki: 

  • 1 duży jogurt naturalny
  • 100 g sera koziego
  • 1 duży ogórek
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól do smaku
  • łyzeczka cukru

Sposób przygotowania:

Przygotuj składniki.

Połowę jogurtu przełóż do blendera lub do oddzielnej miski, zetrzyj połowę ogórka i dodaj połowę rzodkiewek oraz połowę sera koziego - wszystko razem zmiksuj, dopraw solą i cukrem.

Dodaj do zmiksowanej masy resztę jogurtu i wymieszaj ale bez użycia blendera (w ten spoósb zagęścisz chłodnik).

Przelej porcję na talerz i udekoruj startym ogórkiem, rzodkiewką oraz plastrami koziego sera. Posyp obficie szczypiorkiem.

Pysznie, szybko i zdrowo.