Truskawkowe tiramisu z białą czekoladą

tagi

biszkopty czekolada mascarpone truskawki vege 

Składniki:

  • 200 g truskawek
  • 1 serek mascarpone
  • 1 paczka biszkoptów
  • 50 g cukru
  • 1/2 tabliczki białej czekolady

Sposób przygotowania :

To zaledwie kilka produktów :) Zobacz!

 Zostaw kilka najładniejszych truskawek do dekoracji. Pozostałą ich część zasyp cukrem i rozetrzyj na "paćkę" :) Zanurz w niej biszkopty (3 na porcje).

Pozostaw bizkopty na 15 minut w truskawkach żeby "napiły się" soku.

W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę i dodaj do niej mascarpone, wymieszaj dokładnie, odstaw do lódówki na 10 minut.

Przełóż dwa biszkopty na talerz.

Wyciągnij masę z lodówki i polej biszkopty, następnie dodaj zmiażdżone truskawki, na górze połóż kolejny biszkopt i znów polej masą.

Banalne, prawda? ;) Smacznego!