Makaron z zielonymi warzywami i koperkiem

tagi

cukinia fasola szparagowa jogurt koperek 

Składniki:

  • makaron (Twój ulubiony ;))
  • mała cukinia
  • zielona fasolka (wczesniej obrana i ugotowana  na chrupko)
  • pęczek koperku
  • ząbek czosnku na jedną porcję
  • łyżka masła
  • łyżka oliwy
  • łyżka jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Nie ma nic prostszego niż ten makaron, zobacz co potrzebujesz :)

Przygotuj wszystkie składniki, ugotuj makaron i zaczynamy.

Rozpuść na patelni masło z odrobiną oliwy lub oleju, dodaj czosnek i cukinie oraz fasolkę. Smaż przez kilka chwil aż warzywa się zarumienią.

Dodaj makaron, całość wymieszaj i smaż jeszcze chwilę. Dodaj jogurt i posiekany koperek, wymieszaj całość oraz dopraw solą i pieprzem.

Serwuj z parmezanem lub od razu zajadaj!