Cynamonowe tosty z rodzynkami

tagi

cynamon jajko jogurt mascarpone 

Składniki :

  • 3 kromki chleba tostowego 
  • 2 jaja
  • 50 ml śmietanki 30 %
  • 2 łyżki miodu
  • duża szczypta cynamonu
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka serka mascarpone
  • 1 łyżka masła 
  • odrobina oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

Tutaj wszystkie składniki. 

Wymieszaj jajka ze śmietanką i 1 łyżką miodu oraz cynamonem, dokładnie je roztrzep, następnie jogurt połącz z serkiem mascarpone i miodem, dodaj rodzynki.

Chleb namocz w masie z jajek i śmietanki - obtocz z dwóch stron.

Na patelni rozpuść masło z odrobiną oleju i smaż tosty na małym ogniu - 3 minuty z jednej i 3 min z drugiej strony aż bedą rumiane.

Po upieczeniu od razu jedz , podawaj z masą jogurtowo-serową z rodzynkami.  Jeżeli lubisz mocny aromat cynamonu możesz posypać nim tosty.