Składniki na 3 porcje :
150 g polędwicy wołowej
6 kromki świeżego, wiejskiego chleba
10 cm pora ( biała część )
5 średnich pieczarek
4 plastry ulubionego sera
ostra papryczka 1 szt
2 łyżki masła
2 łyżki musztardy miodowej
sói i świeży pieprz
olej do smażenia
Sposób przygotowania :
Kawałek polędwicy o grubości około 4 cm zgrilluj lub usmaż na krwisto lub średnio-krwisto po 1,5 min z każdej strony i odstaw do wystudzenia. Posól i popieprz.
Na patelni rozgrzej olej i dodaj 1 łyżeczkę masła, smaż pora razem z pieczarkami przez około 5 minut, często mieszając, dopraw solą na sam koniec.
Kromki chleba posmaruj musztardą, po czym na jednej ułóż gorącego smażonego pora z pieczarkami i na tym plaster sera, a na drugiej plasterki chili i kawałki cienko pokrojonego miesa.
Złóż kanapke i smacznego.