Autorska kanapka Reuben

Składniki na 3 porcje :

150 g polędwicy wołowej

6 kromki świeżego, wiejskiego chleba

10 cm pora ( biała część )

5 średnich pieczarek

4 plastry ulubionego sera

ostra papryczka 1 szt

2 łyżki masła

2 łyżki musztardy miodowej

sói i świeży pieprz

olej do smażenia

 

Sposób przygotowania :

Kawałek polędwicy o grubości około 4 cm zgrilluj lub usmaż na krwisto lub średnio-krwisto po 1,5 min z każdej strony i odstaw do wystudzenia. Posól i popieprz.

Na patelni rozgrzej olej i dodaj 1 łyżeczkę masła, smaż pora razem z pieczarkami przez około 5 minut, często mieszając, dopraw solą na sam koniec.

Kromki chleba posmaruj musztardą, po czym na jednej ułóż gorącego smażonego pora z pieczarkami i na tym plaster sera, a na drugiej plasterki chili i kawałki cienko pokrojonego miesa.

Złóż kanapke i smacznego.