Owsianka z karmelizowana gruszką

tagi

gruszki miód mleko płatki owsiane 

Składniki :

0,5 szklanki płatków owsianych

1 gruszka

2 łyżki płatków migdałowych

1 łyżka miodu

1/3 szklanki tłustego mleka (może być dowolne roślinne)

 

Sposób przygotowania :

Zalej płatki gorącą woda lub mlekiem do poziomu płatków i odstaw na 5 minu, żeby napęczniały.

Płatki migdałów upraż na suchej patelni, pamiętaj, żeby często je podrzucać lub mieszać, by uniknąć ich przypalenia.

Obierz gruszkę ze skóry i pokrój na kawałki, smaż na suchej patelni, aż się zrumieni, a następnie dodaj miód i wymieszaj. Wlej mleko i na małym ogniu duś, aż zrobi się lekki sos.

Połącz wszystko z płatkami i posyp uprażonymi migdałami.

 

PYCHA!