Gulasz z indyka z bananem i majerankiem

tagi

banan dynia imbir indyk 

Składniki :

500 g piersi z indyka

200 g dyni

1 cebula

3 ząbki czosnku

korzeń imbiru wielkości kciuka

1 duży banan

100g selera

1 łyżka majeranku

2 łyżki miodu

100ml śmietanki kremówki 30 %

Sposób przygotowania :

Obierz dynię , banany i całą resztę ze skóry. Pokrój na większą kostkę. W garnku podsmaż czosnek i cebulę drobno posiekane, dodaj majeranek i imbir smaż wszystko przez chwilę. Dodaj indyka i obsmaż go.

Dodaj warzywa i banana, zalej wodą tak, żeby przykryła całość. Gotuj na małym ogniu około 1,5 h.

Indyk zmięknie, a warzywa i banan zagęszczą sos. Na sam koniec dodaj śmietankę 100ml.

Podawaj z ryżem lub kaszą oraz posyp kolendrą lub pietruszką - co lubisz :)