Kwadraty francuskie z mascarpone i truskawkami.

tagi

ciasto francuskie mascarpone miód truskawki 

Składniki :

- ciasto francuskie gotowe 

- serek mascarpone około 200 g

- 2 łyżki miodu

- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub 0,5 laski wanilii

- świeże, dojrzałe truskawki

- jedno żółtko

Sposób przygotowania :

CIasto francuskie pokrój w kwadraty i na każdym boku zrób rant z paska ciasta, w ten sposób powstanie w środku przestrzeń na krem i truskawki.

Serek wymieszaj z wanilią i miodem i wstaw do lodówki.

Kwadraty posmaruj roztrzepanym żółtkiem, piecz w piekarniku góra-dół 15 minut na 180 ºC. Krem przełóż do szprycy cukierniczej lub nakładaj łyżką na lekko wystudzone ciasto. Udekoruj truskawkami. Banał! Ale jaki za to pyszny:)