Jak kanapka – to porządna, ciekawa i z najlepszych składników. Do lekko krwistej polędwicy wołowej dodałem trochę pora, trochę pieczarek, no i ser. SER <3 Delikatnie roztopiony robi całą robotę. Bezwzględnie potrzebne będzie tu także masło i musztarda.
Składniki w moim Reubenie można dowolnie zmieniać, natomiast zachęcam serdecznie do sprawdzenia tej wersji 😉 Testowałem ją, uwierz mi, DUŻO razy!
Kawałek polędwicy o grubości około 4 cm zgrilluj lub usmaż na krwisto lub średnio-krwisto po 1,5 min z każdej strony i odstaw do wystudzenia. Posól i popieprz.
Na patelni rozgrzej olej i dodaj 1 łyżeczkę masła, smaż pora razem z pieczarkami przez około 5 minut, często mieszając, dopraw solą na sam koniec.
Kromki chleba posmaruj musztardą, po czym na jednej ułóż gorącego smażonego pora z pieczarkami i na tym plaster sera, a na drugiej plasterki chili i kawałki cienko pokrojonego mięsa.
Złóż kanapkę i smacznego!