Administrator strony, na której się znajdujesz, przetwarza informacje zawarte w plikach cookies. W przypadku zbierania informacji o użytkownikach zbierane są wyłącznie anonimowe dane w postaci zbiorczej, nie obejmujące danych osobowych. Plik cookie to mały plik tekstowy zapisywany na komputerze użytkownika podczas odwiedzania witryny korzystającej z plików cookie. Podczas następnej wizyty na tej stronie może odczytać plik cookie i wyświetlić strony zgodnie z ustawieniami. Niniejsza strona korzysta czasem z plików cookie, ale tylko dla ułatwienia korzystania z niej. Jeśli nie akceptujesz ciasteczek przechowywanych na Twoim komputerze, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce, aby nie zapisywała plików cookie.Zapoznaj się z polityką cookies.
Świetny deser na lato, zwłaszcza, gdy zapraszasz Gości na ogródkowego grilla. Robi się go (dosłownie) w 5 minut!
Uwielbiam takie proste desery, które wszystkim smakują, a ich przygotowanie to sama przyjemność.
Instrukcja
Etap
Zrobione
2 łyżki cukru i pastę waniliową utrzyj mikserem na gładką i puszystą masę jakieś 3 minuty. Masę przełóż do sera i wymieszaj razem.
Etap
Zrobione
Na patelni rozpuść pozostałe 2 łyżki cukru, dodaj maliny i duś chwilę na dużym ogniu, a następnie wymieszaj mąkę ziemniaczaną ze 100 ml wody i wlej do owoców, zagotuj aż powstaną bąbelki.
W szklance przekładaj masę serową z żelem z malin i posyp orzechami, zimna masa serowa i ciepła konfitura świetnie się komponują. Możesz też zaczekać, aż żel przestygnie, a następnie włożyć deser do lodówki.