Administrator strony, na której się znajdujesz, przetwarza informacje zawarte w plikach cookies. W przypadku zbierania informacji o użytkownikach zbierane są wyłącznie anonimowe dane w postaci zbiorczej, nie obejmujące danych osobowych. Plik cookie to mały plik tekstowy zapisywany na komputerze użytkownika podczas odwiedzania witryny korzystającej z plików cookie. Podczas następnej wizyty na tej stronie może odczytać plik cookie i wyświetlić strony zgodnie z ustawieniami. Niniejsza strona korzysta czasem z plików cookie, ale tylko dla ułatwienia korzystania z niej. Jeśli nie akceptujesz ciasteczek przechowywanych na Twoim komputerze, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce, aby nie zapisywała plików cookie.Zapoznaj się z polityką cookies.
Próbowałaś/eś już kiedyś młodej kapusty w stylu azjatyckim? Trochę sosu sojowego, papryczki, kolendry i otrzymujemy przepyszną ciepłą surówkę.
Naprawdę warto:)
Instrukcja
Etap
Zrobione
Przygotuj wszystkie składniki.
Etap
Zrobione
Posiekaj w długie paski kapustę.
Etap
Zrobione
Posiekaj drobno papryczkę, a czosnek i cebulę pokrój w piórka.
Etap
Zrobione
Na patelni lub w szerokim rondlu rozpuść połowę masła i smaż na nim przez 3 minuty papryczkę, czosnek i cebulę.
Teraz dodaj kapustę i smaż około 5 minut, aż zmięknie i zmniejszy objętość.
Etap
Zrobione
Dodaj miód, sok z limonki i otartą skórkę oraz sos sojowy. Wymieszaj i dodaj 200 ml wody. Duś kapustę przez 10 minut.
Etap
Zrobione
Na osobnej patelni lub w małym rondlu rozpuść masło na małym ogniu i dodaj mąkę. Wymieszaj równomiernie, żeby nie było grudek. Tak przygotowaną zasmażkę przełóż do kapusty i dokładnie wymieszaj.
Etap
Zrobione
Zagotuj i to wszystko. Jedz i nie powstrzymuj się :)