Bo w kuchni chodzi o to, żeby się bawić!
Próbowałaś/eś już kiedyś młodej kapusty w stylu azjatyckim? Trochę sosu sojowego, papryczki, kolendry i otrzymujemy przepyszną ciepłą surówkę.
Naprawdę warto:)
Przygotuj wszystkie składniki.
Posiekaj w długie paski kapustę.
Posiekaj drobno papryczkę, a czosnek i cebulę pokrój w piórka.
Na patelni lub w szerokim rondlu rozpuść połowę masła i smaż na nim przez 3 minuty papryczkę, czosnek i cebulę.
Teraz dodaj kapustę i smaż około 5 minut, aż zmięknie i zmniejszy objętość.
Dodaj miód, sok z limonki i otartą skórkę oraz sos sojowy. Wymieszaj i dodaj 200 ml wody. Duś kapustę przez 10 minut.
Na osobnej patelni lub w małym rondlu rozpuść masło na małym ogniu i dodaj mąkę. Wymieszaj równomiernie, żeby nie było grudek. Tak przygotowaną zasmażkę przełóż do kapusty i dokładnie wymieszaj.
Zagotuj i to wszystko. Jedz i nie powstrzymuj się :)