Ważne
Zakręć słoiki nie do końca tak żeby powietrze miało jak uchodzić i odstaw na 4 dni w ciemne miejsce o temp 20-23 stopnie. Po 4 dnia dokręć słoiki i wstaw w chłodne miejsce
Kiszonki to cud zdrowia, bardzo dobrze wpływają na stan naszego organizmu, odkwaszają go, wspierają florę jelit, mają bardzo dużo witamin, nie tuczą – w zasadzie same zalety.
Bardzo lubię kiszonki, mają swój uwodzący smak, chce się więcej i więcej. Nigdy nie kisiłem dyni, więc postanowiłem spróbować. Wzbogaciłem smak o takie przyprawy jak anyż, ziele angielskie i goździki, które dobrze się komponują z jesiennymi warzywami.
Wyszło bardzo smacznie wręcz jestem zaskoczony! Spróbujcie, bo to nic trudnego a przede wszystkim super przekąska i dużo zdrowia którą można zabrać ze sobą wszędzie albo sięgać po nią wieczorem cz w nocy, wiecie jak to jest z tym podjadaniem.