Administrator strony, na której się znajdujesz, przetwarza informacje zawarte w plikach cookies. W przypadku zbierania informacji o użytkownikach zbierane są wyłącznie anonimowe dane w postaci zbiorczej, nie obejmujące danych osobowych. Plik cookie to mały plik tekstowy zapisywany na komputerze użytkownika podczas odwiedzania witryny korzystającej z plików cookie. Podczas następnej wizyty na tej stronie może odczytać plik cookie i wyświetlić strony zgodnie z ustawieniami. Niniejsza strona korzysta czasem z plików cookie, ale tylko dla ułatwienia korzystania z niej. Jeśli nie akceptujesz ciasteczek przechowywanych na Twoim komputerze, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce, aby nie zapisywała plików cookie.Zapoznaj się z polityką cookies.
Zdrowsza wersja naleśników z mąką orkiszową . Aromatyczny ser pomarańczowy i pomarańczowy sos . Kompletna petarda na śniadanie i nie tylko.
Dużo lepiej się czuję po zjedzeniu takich naleśników, nie czuje się ciężko i maja dużo błonnika.
Instrukcja
Etap
Zrobione
Wymieszaj mąkę z mlekiem i odrobiną soli, zrób ciasto na naleśniki, ciasto powinno być konsystencji kisielu nie za gęste.
Smaż naleśniki na suchej teflonowej patelni.
Etap
Zrobione
Wymieszaj ser z odrobiną soku z pomarańczy i zetrzyj skórkę z jednej pomarańczy dodaj ksylitol żaby dosłodzić , wedle uznania i wymieszaj dobrze ser lub zmiksuj.
Etap
Zrobione
Nadziej naleśniki serem i złóż w rożki, na patelni rozpuść odrobine masła i smaż z jednej strony na rumiano m obróć naleśniki i smaż tyle samo czasu co z 1 strony. Na patelni po naleśnikach wciśnij sok z 1 pomarańczy zetrzyj odrobine skórki i dodaj pozostałem masło wymieszaj całość dodaj ksylitol lub cukier. Sos który powstanie ma delikatnie zgęstnieć. Polej nim naleśniki