Genialne połączenie , lekko twardego i chrupiącego sera i soczystych truskawek.
Na te przepis wpadłem przez kompletny przypadek, ser leżał w lodówce i kończyła się jego data a truskawki zostały z koktajlu , tak jakoś mi to zagrało. Ta sałatka jest pyszna.
Przygotuj wszystkie składniki
Pokrój truskawki na ćwiartki lub połówki, rukolę opłucz i wysusz .
Pokrój ser na równe kawałki żeby później łatwo było pokroić go na kwadraty.
Smaż z każdej strony na patelni z nieprzywierającą powłoką na małym gazie. Na rumiany kolor z każdej strony aż ser zrobi się miękki. Nie dodawaj tłuszczu. Po usmażeniu pokrój na równe kwadraty
Czas na dresing,. Wymieszaj, oliwę z sokiem z cytryny, miodem i dopraw świeżym pieprzem. Całości połącz
Wymieszaj wszystkie składniki sałatki i dodaj dressing.
Delikatnie wymieszaj żeby połączyły się smaki .