Administrator strony, na której się znajdujesz, przetwarza informacje zawarte w plikach cookies. W przypadku zbierania informacji o użytkownikach zbierane są wyłącznie anonimowe dane w postaci zbiorczej, nie obejmujące danych osobowych. Plik cookie to mały plik tekstowy zapisywany na komputerze użytkownika podczas odwiedzania witryny korzystającej z plików cookie. Podczas następnej wizyty na tej stronie może odczytać plik cookie i wyświetlić strony zgodnie z ustawieniami. Niniejsza strona korzysta czasem z plików cookie, ale tylko dla ułatwienia korzystania z niej. Jeśli nie akceptujesz ciasteczek przechowywanych na Twoim komputerze, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce, aby nie zapisywała plików cookie.Zapoznaj się z polityką cookies.
Młode polskie ziemniaki powoli wypełniają stragany, co mnie bardzo cieszy.
Gdy połączysz je z hiszpańskim chorizo – dzieje się magia! Chrupkiego elementu sałatce doda sałata rzymska, a odświeży ją porządna porcja pietruszki.
Na wiosnę jak znalazł 🙂
Instrukcja
Etap
Zrobione
Zgromadź wszystkie składniki.
Etap
Zrobione
Ziemniaki pokrój w większe kawałki, chorizo w cienkie plastry, cebulę w piórka, a czosnek w plasterki. Pietruszkę drobno posiekaj.
Etap
Zrobione
Na suchej patelni smaż na małym ogniu chorizo tak, żeby zrobiło się chrupiące i wytopił się tłuszcz, następnie wrzuć czosnek, cebulę oraz paprykę. Smaż wszystko przez 5 minut. Dodaj ziemniaki i całą resztę. Dopraw solą i pieprzem oraz dodaj oliwę.Smaczengo!