Administrator strony, na której się znajdujesz, przetwarza informacje zawarte w plikach cookies. W przypadku zbierania informacji o użytkownikach zbierane są wyłącznie anonimowe dane w postaci zbiorczej, nie obejmujące danych osobowych. Plik cookie to mały plik tekstowy zapisywany na komputerze użytkownika podczas odwiedzania witryny korzystającej z plików cookie. Podczas następnej wizyty na tej stronie może odczytać plik cookie i wyświetlić strony zgodnie z ustawieniami. Niniejsza strona korzysta czasem z plików cookie, ale tylko dla ułatwienia korzystania z niej. Jeśli nie akceptujesz ciasteczek przechowywanych na Twoim komputerze, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce, aby nie zapisywała plików cookie.Zapoznaj się z polityką cookies.
Zapraszam na ciekawe połączenie ,mięsa i owoców w pikantnym sojowym sosie.
To danie jest pożywne i syte, ma dużo białka i węglowodany , jest kompletne a dopełnia je i orzeźwia pomelo, które jest owocem bardzo mięsistym.
Instrukcja
Etap
Zrobione
Pokrój wołowinę w kostkę o grubości 3 cm, obierz pomelo bez skórki i pokrój w podobna kostkę lub inne podobnej wielkości kształty.
Ziemniaki pokrój w kostkę lub łódeczki.
Etap
Zrobione
.
Czosnek i imbir wymieszaj z sosem i zamarynuj około 5 min lub dłużej jeśli chcesz wołowinę.
Etap
Zrobione
Do pasty chilli dodaj 100 ml wody i mąkę ziemniaczaną i wymieszaj na jedną zawiesinę
Etap
Zrobione
Na woku lub dużej głębokiej patelni rozgrzej olej do smażenia. Dodaj wołowinę i smaż około 5 minut mieszając żeby się przypiekła na brązowy kolor. Następnie dodaj ziemniaki i pak choy smaż chwilę aż kapusta zmięknie.
Dodaj rozmieszany sos chilli i resztę zalewy spod mięsa, Energicznie mieszaj żeby sos przykleił się do składników, dopraw do smaku sola jeśli jest taka potrzeba i odrobina cukru.
Na samym końcu dodaj pokrojone pomelo.
Podawaj posypane prażonym sezamem