Administrator strony, na której się znajdujesz, przetwarza informacje zawarte w plikach cookies. W przypadku zbierania informacji o użytkownikach zbierane są wyłącznie anonimowe dane w postaci zbiorczej, nie obejmujące danych osobowych. Plik cookie to mały plik tekstowy zapisywany na komputerze użytkownika podczas odwiedzania witryny korzystającej z plików cookie. Podczas następnej wizyty na tej stronie może odczytać plik cookie i wyświetlić strony zgodnie z ustawieniami. Niniejsza strona korzysta czasem z plików cookie, ale tylko dla ułatwienia korzystania z niej. Jeśli nie akceptujesz ciasteczek przechowywanych na Twoim komputerze, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce, aby nie zapisywała plików cookie.Zapoznaj się z polityką cookies.
Pomysł powstał całkiem przypadkowo, chciałem zrobić jakąś przekąskę ale też w nowym wydaniu.
Te gruszki pasują do pieczonego mięsa, są świetne same jako danie. Idealnie pasują do dobrze zbudowanego białego wina albo nawet białego słodkiego wina.
Instrukcja
Etap
Zrobione
Przygotuj składniki, migdały upraż na suchej patelni
Etap
Zrobione
Wytnij z gruszek gniazda nasienne, oraz odetnij lekko spody tak żeby gruszki mogły prosto leżeć na blasze do pieczenia.
Etap
Zrobione
Nadziej gruszki pokruszonym serem, posiekana pietruszka, Zetrzyj skórkę z pomarańczy i posyp orzechami i migdałami. Polej odrobiną miodu i dopraw solą oraz pieprzem.
Zapiekaj 15 in w temp 200 stopni .