Smażona młoda kapusta z pastą z pistacji i tahini

Wróć do przepisów Przygotowywanie: Przyrządzanie: Porcje: Poziom: Składniki 1 mała młoda kapusta 1 szalotka 400g jogurt grecki 2 łyzki miodu 2 łyzki miodu 10 ml olej świeży koperek 1 pęczek 100g pistacji 2 łyżki pasty tahini z sezamu 50ml wody Nie wiem czy to wiesz ale z młodej kapusty można wyczarować pyszne dania, nie tylko […]

Krem chrzanowy z bekonem i szparagiem

Wróć do przepisów Przygotowywanie: Przyrządzanie: Porcje: Poziom: Składniki 0,5 szt seler korzeń 1 duża cebula biała 1 łyżka masła 3 łyżki kremu chrzanowego lub tartego chrzanu 100ml śmietanki kremwóki sól i świeży pieprz szparaga zielona na 1 szt 1 plaster boczku Przepis Wielkanocny ale nie tylko, krem chrzanowy, to miła odmiana jeśli lubicie coś zmieniać […]

Sałatka z bobem i ricottą

Wróć do przepisów Przygotowywanie: Przyrządzanie: Porcje: Poziom: Składniki 500g bobu 100g sera ricotta 1 cytryna 1 szalotka olej 20 ml do dressingu 2 łyżki posiekanego koperku miód olej 20 ml do smażenia Nie przepadasz za gotowanym bobem to spróbuj zrobić z niego sałatkę. Możesz ją jeść samą ale sprawdzi się tez jako dodatek do grillowanych […]

Makaron ryżowy z krewetkami i pastą adżika

Wróć do przepisów Przygotowywanie: Przyrządzanie: Porcje: Poziom: Składniki 80g makaron ryżowy 1 łyzka pasty adżika 4 łyżki oleju z czego 2 do marynaty 6 krewetek argentyńskich lub tygrysich 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 1 łyżka masła orzechy nerkowa i dymka Adżika to jedna z moich ulubionych past, bardzo pasuje do mięsa […]

Zaloguj się

Kurs robienia sushi

Przedstawiamy prawie dwu godzinny kurs gotowania sushi w 20 odcinkach, wykonany przez wspaniałego specjalistę z tej dziedziny. Marek Soil przedstawi wam krok po kroku jak wykonać wspaniałe sushi.

Możesz zakupić u nas dostęp do kursu, klikając w poniższy przycisk. W środku możesz zobaczyć przykładową lekcje.