Bez laktozyBez laktozy
WegetariańskieWegetariańskie

Curry z burakami

Przygotowywanie:
Przyrządzanie:
Porcje:
Poziom:

Składniki

  • 3 szt burak gotowany obrany
  • 2 cebule małe
  • 200ml mleko kokosowe
  • 1 łyżka przyprawy curry
  • 1 łyżeczka mielony kumin
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 1 łyżeczka tartych nasion kolendry
  • 1 papryczka peperoni lub chilli
  • 1 łyżka miodu lub cukru lub słodzika
  • ryż basmati
  • kolendra
  • 100g masło

Curry w wegetariańskim wydaniu, próbowałeś kiedyś w ten sposób zjeść buraki?

Sycące i aromatyczne danie, buraki smakują świetnie z tymi przyprawami.

Instrukcja

  1. ZROBIONE

    Ugotuj buraki obierz ze skóry.

  2. ZROBIONE

    Roztop masło , dodaj pokojona w kawałki cebulę i przyprawy oraz papryczkę chilli, smaż na maśle około 5 min aż cebula się delikatnie przysmaży a przyprawy uprażą.

  3. ZROBIONE

    Teraz dodaj pokrojone buraki przesmaż chwilę i wlej mleko, zagotuj. Zmiksuj połowę buraków i gotuj około 20 min na małym ogniu aż całosc się zagęści.

  4. ZROBIONE

    Dopraw miodem lub innym słodzikiem oraz solą.
    Podawaj z ryżem basmati i dużą ilością kolendry.

Zaloguj się

Kurs robienia sushi

Przedstawiamy prawie dwu godzinny kurs gotowania sushi w 15 odcinkach, wykonany przez wspaniałego specjalistę z tej dziedziny. Marek Siol przedstawi wam krok po kroku jak wykonać wspaniałe sushi.

Możesz zakupić u nas dostęp do kursu, klikając w poniższy przycisk. W środku możesz zobaczyć przykładową lekcje.