Bez laktozyBez laktozy
Low CarbLow Carb

Podpłomyki nadziewane serem i ziołami

Przygotowywanie:
Przyrządzanie:
Porcje:
Poziom:

Składniki

  • 220 mąki
  • 140 ml wody
  • 1 łyżeczka oleju
  • szczypta soli
  • mozarella w wiórkach
  • sos pomidorowy
  • kolendra
  • bazylia
  • przyprawa adżika

Cieniutkie placki z mozzarellą i pomidorami lub kolendrą  i gruzińską przyprawą adżika.

Na podpłomykach można podawać wiele rzeczy  ten przepis jest kompletnie odwrócony i do środka można włożyć wiele ciekawych składników.

Instrukcja

  1. ZROBIONE

    Wymieszaj mąkę z solą i olejem i dodaj stopniowo lekko ciepłą wodę, połącz wszystko na gładkie ciasto zagniataj warstwami.

  2. ZROBIONE

    Podziel ciasto na małe kulki i rozwałkuj jedną na bardzo cienkie spody, podsypuj delikatnie mąką.

Zaloguj się

Kurs robienia sushi

Przedstawiamy Ci prawie dwugodzinny kurs robienia sushi, dzięki któremu opanujesz sztukę robienia sushi krok po kroku. Pomoże Ci w tym Marek Siol- sushi master z wieloletnim doświadczeniem i szef kuchni Nago Sushi & Sake w Krakowie. 

Kurs zawiera aż 15 lekcji online, po przyswojeniu których będziesz mógł zaskoczyć swoich znajomych nowymi umiejętnościami i przyrządzić samodzielnie sushi w domu. 

Kliknij w poniższy przycisk, aby obejrzeć przykładową lekcję i zakupić kurs.