Smażona młoda kapusta z pastą z pistacji i tahini
Wróć do przepisów Przygotowywanie: Przyrządzanie: Porcje: Poziom: Składniki 1 mała młoda kapusta 1 szalotka 400g jogurt grecki 2 łyzki miodu 2 łyzki miodu 10 ml olej świeży koperek 1 pęczek 100g pistacji 2 łyżki pasty tahini z sezamu 50ml wody Nie wiem czy to wiesz ale z młodej kapusty można wyczarować pyszne dania, nie tylko […]
Makaron ryżowy z krewetkami i pastą adżika
Wróć do przepisów Przygotowywanie: Przyrządzanie: Porcje: Poziom: Składniki 80g makaron ryżowy 1 łyzka pasty adżika 4 łyżki oleju z czego 2 do marynaty 6 krewetek argentyńskich lub tygrysich 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 1 łyżka masła orzechy nerkowa i dymka Adżika to jedna z moich ulubionych past, bardzo pasuje do mięsa […]
Curry z burakami
Wróć do przepisów Przygotowywanie: Przyrządzanie: Porcje: Poziom: Składniki 3 szt burak gotowany obrany 2 cebule małe 200ml mleko kokosowe 1 łyżka przyprawy curry 1 łyżeczka mielony kumin 1 gwiazdka anyżu 1 łyżeczka tartych nasion kolendry 1 papryczka peperoni lub chilli 1 łyżka miodu lub cukru lub słodzika ryż basmati kolendra 100g masło Curry w wegetariańskim […]