Administrator strony, na której się znajdujesz, przetwarza informacje zawarte w plikach cookies. W przypadku zbierania informacji o użytkownikach zbierane są wyłącznie anonimowe dane w postaci zbiorczej, nie obejmujące danych osobowych. Plik cookie to mały plik tekstowy zapisywany na komputerze użytkownika podczas odwiedzania witryny korzystającej z plików cookie. Podczas następnej wizyty na tej stronie może odczytać plik cookie i wyświetlić strony zgodnie z ustawieniami. Niniejsza strona korzysta czasem z plików cookie, ale tylko dla ułatwienia korzystania z niej. Jeśli nie akceptujesz ciasteczek przechowywanych na Twoim komputerze, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce, aby nie zapisywała plików cookie.Zapoznaj się z polityką cookies.
Bardzo fajna przekąska, sprawdzi się jako tapas ale tez jest fajnym dodatkiem do mięsa i innych grillowanych smakołyków albo jako przekąska do wina.
Instrukcja
Etap
Zrobione
Nakrój papryczki i wyciągnij z nich gniazdo nasienne za pomocą małej łyżeczki. Rozbij i wymieszaj jaja, pokrój mozzarellę na małe paski tak żeby zmieściły się do paryczek
Etap
Zrobione
Posól papryczki w środku i posyp obficie suszonym czosnkiem
Etap
Zrobione
Włóż paski mozzarelli do środka i panieruj w mące , następnie w jajku i w bułce tartej
Etap
Zrobione
Piecz w piekarniku przez 10 min w temp 200st na termo obiegu.