Bez laktozy
Wegetariańskie
Curry z burakami
Przygotowywanie:
- 90 min
Przyrządzanie:
- 45 min
Porcje:
- 4
Poziom:
- Średni
Składniki
- 3 szt burak gotowany obrany
- 2 cebule małe
- 200ml mleko kokosowe
- 1 łyżka przyprawy curry
- 1 łyżeczka mielony kumin
- 1 gwiazdka anyżu
- 1 łyżeczka tartych nasion kolendry
- 1 papryczka peperoni lub chilli
- 1 łyżka miodu lub cukru lub słodzika
- ryż basmati
- kolendra
- 100g masło
Curry w wegetariańskim wydaniu, próbowałeś kiedyś w ten sposób zjeść buraki?
Sycące i aromatyczne danie, buraki smakują świetnie z tymi przyprawami.
Instrukcja
ZROBIONE
Ugotuj buraki obierz ze skóry.
ZROBIONE
Roztop masło , dodaj pokojona w kawałki cebulę i przyprawy oraz papryczkę chilli, smaż na maśle około 5 min aż cebula się delikatnie przysmaży a przyprawy uprażą.
ZROBIONE
Teraz dodaj pokrojone buraki przesmaż chwilę i wlej mleko, zagotuj. Zmiksuj połowę buraków i gotuj około 20 min na małym ogniu aż całosc się zagęści.
ZROBIONE
Dopraw miodem lub innym słodzikiem oraz solą.
Podawaj z ryżem basmati i dużą ilością kolendry.