BezglutenoweBezglutenowe

Krem chrzanowy z bekonem i szparagiem

Przygotowywanie:
Przyrządzanie:
Porcje:
Poziom:

Składniki

  • 0,5 szt seler korzeń
  • 1 duża cebula biała
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki kremu chrzanowego lub tartego chrzanu
  • 100ml śmietanki kremwóki
  • sól i świeży pieprz
  • szparaga zielona na 1 szt
  • 1 plaster boczku

Przepis Wielkanocny ale nie tylko, krem chrzanowy, to miła odmiana jeśli lubicie coś zmieniać w co rocznych świętach to koniecznie wypróbujcie ten prosty i szybki przepis za zupę krem, możecie użyć gotowego tartego chrzanu .

Instrukcja

  1. ZROBIONE

    Przygotuj składniki, obierz seler i cebulę.

  2. ZROBIONE

    W garnku rozpuść masło, dodaj pokrojony w kostkę seler i cebulę, smaż na małym ogniu aż całość lekko się zrumieni, nie przypal warzyw.
    Smaż około 5 minut.
    Dolej wody tak żeby wystawała około 2 cm ponad warzywa, gotuj na małym ogniu aż warzywa się rozgotują. około 20 minut.

  3. ZROBIONE

    Obierz szparaga do połowy i obwiń boczkiem. Smaż na suchej patelni aż boczek na zewnątrz szparaga będzie chrupiący.

  4. ZROBIONE

    Zmiksuj warzywa na gładką masę, dodaj śmietankę i dopraw sola i pieprzem, na sam koniec dodaj krem chrzanowy. Podawaj ze szparagiem

Zaloguj się

Kurs robienia sushi

Przedstawiamy Ci prawie dwugodzinny kurs robienia sushi, dzięki któremu opanujesz sztukę robienia sushi krok po kroku. Pomoże Ci w tym Marek Siol- sushi master z wieloletnim doświadczeniem i szef kuchni Nago Sushi & Sake w Krakowie. 

Kurs zawiera aż 15 lekcji online, po przyswojeniu których będziesz mógł zaskoczyć swoich znajomych nowymi umiejętnościami i przyrządzić samodzielnie sushi w domu. 

Kliknij w poniższy przycisk, aby obejrzeć przykładową lekcję i zakupić kurs.