Krem chrzanowy z bekonem i szparagiem
Przygotowywanie:
- 10
Przyrządzanie:
- 20
Porcje:
- 4
Poziom:
- Łatwy
Składniki
- 0,5 szt seler korzeń
- 1 duża cebula biała
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki kremu chrzanowego lub tartego chrzanu
- 100ml śmietanki kremwóki
- sól i świeży pieprz
- szparaga zielona na 1 szt
- 1 plaster boczku
Przepis Wielkanocny ale nie tylko, krem chrzanowy, to miła odmiana jeśli lubicie coś zmieniać w co rocznych świętach to koniecznie wypróbujcie ten prosty i szybki przepis za zupę krem, możecie użyć gotowego tartego chrzanu .
Instrukcja
ZROBIONE
Przygotuj składniki, obierz seler i cebulę.
ZROBIONE
W garnku rozpuść masło, dodaj pokrojony w kostkę seler i cebulę, smaż na małym ogniu aż całość lekko się zrumieni, nie przypal warzyw.
Smaż około 5 minut.
Dolej wody tak żeby wystawała około 2 cm ponad warzywa, gotuj na małym ogniu aż warzywa się rozgotują. około 20 minut.ZROBIONE
Obierz szparaga do połowy i obwiń boczkiem. Smaż na suchej patelni aż boczek na zewnątrz szparaga będzie chrupiący.
ZROBIONE
Zmiksuj warzywa na gładką masę, dodaj śmietankę i dopraw sola i pieprzem, na sam koniec dodaj krem chrzanowy. Podawaj ze szparagiem