Low CarbLow Carb
WegetariańskieWegetariańskie

Papryczki padrone z mozarellą

Przygotowywanie:
Przyrządzanie:
Porcje:
Poziom:

Składniki

  • papryczki padrone duże 300g
  • mozzarella w kawałku 300g
  • jajko 2 szt
  • mąka 100g
  • bułka tarta 200g
  • sól
  • suszony czosnek

Bardzo fajna przekąska, sprawdzi się jako tapas ale tez jest fajnym dodatkiem do mięsa i innych grillowanych smakołyków albo jako przekąska do wina.

Instrukcja

  1. ZROBIONE

    Nakrój papryczki i wyciągnij z nich gniazdo nasienne za pomocą małej łyżeczki. Rozbij i wymieszaj jaja, pokrój mozzarellę na małe paski tak żeby zmieściły się do papryczek.
  2. ZROBIONE

    Posól papryczki w środku i posyp obficie suszonym czosnkiem
  3. ZROBIONE

    Włóż paski mozzarelli do środka i panieruj w mące , następnie w jajku i w bułce tartej.
  4. ZROBIONE

    Piecz w piekarniku przez 10 min w temp 200st na termo obiegu.

Zaloguj się

Kurs robienia sushi

Przedstawiamy Ci prawie dwugodzinny kurs robienia sushi, dzięki któremu opanujesz sztukę robienia sushi krok po kroku. Pomoże Ci w tym Marek Siol- sushi master z wieloletnim doświadczeniem i szef kuchni Nago Sushi & Sake w Krakowie. 

Kurs zawiera aż 15 lekcji online, po przyswojeniu których będziesz mógł zaskoczyć swoich znajomych nowymi umiejętnościami i przyrządzić samodzielnie sushi w domu. 

Kliknij w poniższy przycisk, aby obejrzeć przykładową lekcję i zakupić kurs.