Low Carb
Wegetariańskie
Papryczki padrone z mozarellą
Przygotowywanie:
- 10
Przyrządzanie:
- 10
Porcje:
- 4
Poziom:
- Łatwy
Składniki
- papryczki padrone duże 300g
- mozzarella w kawałku 300g
- jajko 2 szt
- mąka 100g
- bułka tarta 200g
- sól
- suszony czosnek
Bardzo fajna przekąska, sprawdzi się jako tapas ale tez jest fajnym dodatkiem do mięsa i innych grillowanych smakołyków albo jako przekąska do wina.
Instrukcja
ZROBIONE
Nakrój papryczki i wyciągnij z nich gniazdo nasienne za pomocą małej łyżeczki. Rozbij i wymieszaj jaja, pokrój mozzarellę na małe paski tak żeby zmieściły się do papryczek.ZROBIONE
Posól papryczki w środku i posyp obficie suszonym czosnkiemZROBIONE
Włóż paski mozzarelli do środka i panieruj w mące , następnie w jajku i w bułce tartej.ZROBIONE
Piecz w piekarniku przez 10 min w temp 200st na termo obiegu.