Bez laktozy
Low Carb
Podpłomyki nadziewane serem i ziołami
Przygotowywanie:
- 10
Przyrządzanie:
- 20
Porcje:
- 4
Poziom:
- Łatwy
Składniki
- 220 mąki
- 140 ml wody
- 1 łyżeczka oleju
- szczypta soli
- mozarella w wiórkach
- sos pomidorowy
- kolendra
- bazylia
- przyprawa adżika
Cieniutkie placki z mozzarellą i pomidorami lub kolendrą i gruzińską przyprawą adżika.
Na podpłomykach można podawać wiele rzeczy ten przepis jest kompletnie odwrócony i do środka można włożyć wiele ciekawych składników.
Instrukcja
ZROBIONE
Wymieszaj mąkę z solą i olejem i dodaj stopniowo lekko ciepłą wodę, połącz wszystko na gładkie ciasto zagniataj warstwami.
ZROBIONE
Podziel ciasto na małe kulki i rozwałkuj jedną na bardzo cienkie spody, podsypuj delikatnie mąką.