BezglutenoweBezglutenowe
Naturalnie słodzoneNaturalnie słodzone
WegetariańskieWegetariańskie

Sałatka z bobem i ricottą

Przygotowywanie:
Przyrządzanie:
Porcje:
Poziom:

Składniki

  • 500g bobu
  • 100g sera ricotta
  • 1 cytryna
  • 1 szalotka
  • olej 20 ml do dressingu
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • miód
  • olej 20 ml do smażenia

Nie przepadasz za gotowanym bobem to spróbuj zrobić z niego sałatkę.

Możesz ją jeść samą ale sprawdzi się tez jako dodatek do grillowanych mięs i innych przysmaków, może być osobnym daniem.

Instrukcja

  1. ZROBIONE

    Ugotuj bób, na lekko chrupko.
    Zetrzyj skórkę z cytryny wyciśnij sok i dodaj miód, dopraw sola i zmiksuj na gładki dressing w razie potrzeby dodaj odrobinę wody żeby rozcieńczyć
  2. ZROBIONE

    Obierz bób z łupin.
    Szalotkę obierz i pokrój w cienkie piórka, smaż 3 minuty na patelni z olejem, dodaj bób i przesmaż całość około 4 minut.
  3. ZROBIONE

    Bób wymieszaj z pokruszoną ricottą, posiekanym koperkiem i dressingiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Zaloguj się

Kurs robienia sushi

Przedstawiamy Ci prawie dwugodzinny kurs robienia sushi, dzięki któremu opanujesz sztukę robienia sushi krok po kroku. Pomoże Ci w tym Marek Siol- sushi master z wieloletnim doświadczeniem i szef kuchni Nago Sushi & Sake w Krakowie. 

Kurs zawiera aż 15 lekcji online, po przyswojeniu których będziesz mógł zaskoczyć swoich znajomych nowymi umiejętnościami i przyrządzić samodzielnie sushi w domu. 

Kliknij w poniższy przycisk, aby obejrzeć przykładową lekcję i zakupić kurs.