Administrator strony, na której się znajdujesz, przetwarza informacje zawarte w plikach cookies. W przypadku zbierania informacji o użytkownikach zbierane są wyłącznie anonimowe dane w postaci zbiorczej, nie obejmujące danych osobowych. Plik cookie to mały plik tekstowy zapisywany na komputerze użytkownika podczas odwiedzania witryny korzystającej z plików cookie. Podczas następnej wizyty na tej stronie może odczytać plik cookie i wyświetlić strony zgodnie z ustawieniami. Niniejsza strona korzysta czasem z plików cookie, ale tylko dla ułatwienia korzystania z niej. Jeśli nie akceptujesz ciasteczek przechowywanych na Twoim komputerze, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce, aby nie zapisywała plików cookie.Zapoznaj się z polityką cookies.
Curry w wegetariańskim wydaniu, próbowałeś kiedyś w ten sposób zjeść buraki?
Sycące i aromatyczne danie, buraki smakują świetnie z tymi przyprawami.
Instrukcja
Etap
Zrobione
Ugotuj buraki obierz ze skóry.
Etap
Zrobione
Roztop masło , dodaj pokojona w kawałki cebulę i przyprawy oraz papryczkę chilli, smaż na maśle około 5 min aż cebula się delikatnie przysmaży a przyprawy uprażą.
Etap
Zrobione
Teraz dodaj pokrojone buraki przesmaż chwilę i wlej mleko, zagotuj. Zmiksuj połowę buraków i gotuj około 20 min na małym ogniu aż całosc się zagęści.
Etap
Zrobione
Dopraw miodem lub innym słodzikiem oraz solą.
Podawaj z ryżem basmati i dużą ilością kolendry.