BezglutenoweBezglutenowe

Krem chrzanowy z bekonem i szparagiem

Przygotowywanie:
Przyrządzanie:
Porcje:
Poziom:

Składniki

  • 0,5 szt seler korzeń
  • 1 duża cebula biała
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki kremu chrzanowego lub tartego chrzanu
  • 100ml śmietanki kremwóki
  • sól i świeży pieprz
  • szparaga zielona na 1 szt
  • 1 plaster boczku

Przepis Wielkanocny ale nie tylko, krem chrzanowy, to miła odmiana jeśli lubicie coś zmieniać w co rocznych świętach to koniecznie wypróbujcie ten prosty i szybki przepis za zupę krem, możecie użyć gotowego tartego chrzanu .

Instrukcja

  1. ZROBIONE

    Przygotuj składniki, obierz seler i cebulę.

  2. ZROBIONE

    W garnku rozpuść masło, dodaj pokrojony w kostkę seler i cebulę, smaż na małym ogniu aż całość lekko się zrumieni, nie przypal warzyw.
    Smaż około 5 minut.
    Dolej wody tak żeby wystawała około 2 cm ponad warzywa, gotuj na małym ogniu aż warzywa się rozgotują. około 20 minut.

  3. ZROBIONE

    Obierz szparaga do połowy i obwiń boczkiem. Smaż na suchej patelni aż boczek na zewnątrz szparaga będzie chrupiący.

  4. ZROBIONE

    Zmiksuj warzywa na gładką masę, dodaj śmietankę i dopraw sola i pieprzem, na sam koniec dodaj krem chrzanowy. Podawaj ze szparagiem

Zaloguj się

Kurs robienia sushi

Przedstawiamy prawie dwu godzinny kurs gotowania sushi w 15 odcinkach, wykonany przez wspaniałego specjalistę z tej dziedziny. Marek Siol przedstawi wam krok po kroku jak wykonać wspaniałe sushi.

Możesz zakupić u nas dostęp do kursu, klikając w poniższy przycisk. W środku możesz zobaczyć przykładową lekcje.