Bez laktozyBez laktozy
Low CarbLow Carb

Podpłomyki nadziewane serem i ziołami

Przygotowywanie:
Przyrządzanie:
Porcje:
Poziom:

Składniki

  • 220 mąki
  • 140 ml wody
  • 1 łyżeczka oleju
  • szczypta soli
  • mozarella w wiórkach
  • sos pomidorowy
  • kolendra
  • bazylia
  • przyprawa adżika

Cieniutkie placki z mozzarellą i pomidorami lub kolendrą  i gruzińską przyprawą adżika.

Na podpłomykach można podawać wiele rzeczy  ten przepis jest kompletnie odwrócony i do środka można włożyć wiele ciekawych składników.

Instrukcja

  1. ZROBIONE

    Wymieszaj mąkę z solą i olejem i dodaj stopniowo lekko ciepłą wodę, połącz wszystko na gładkie ciasto zagniataj warstwami.

  2. ZROBIONE

    Podziel ciasto na małe kulki i rozwałkuj jedną na bardzo cienkie spody, podsypuj delikatnie mąką.

Zaloguj się

Kurs robienia sushi

Przedstawiamy prawie dwu godzinny kurs gotowania sushi w 15 odcinkach, wykonany przez wspaniałego specjalistę z tej dziedziny. Marek Siol przedstawi wam krok po kroku jak wykonać wspaniałe sushi.

Możesz zakupić u nas dostęp do kursu, klikając w poniższy przycisk. W środku możesz zobaczyć przykładową lekcje.