Bułka maślana z pastą z nerkowców i daktyli z truskawkami
Wróć do przepisów Przygotowywanie: Przyrządzanie: Porcje: Poziom: Składniki 100g orzechy nerkowca 5szt daktyle 50ml mleka 250g truskawek 1 limonka 1 łyżka miodu 1 bułka maślana np. do burgera 1 łyżka masła Jakiś czas temu odkryłem pastę z nerkowców można ja zrobić samemu, jest doskonała jako baza do deserów, świetnie sprawdzi się w zastępstwie humusu jako […]
Sałatka z bobem i ricottą
Wróć do przepisów Przygotowywanie: Przyrządzanie: Porcje: Poziom: Składniki 500g bobu 100g sera ricotta 1 cytryna 1 szalotka olej 20 ml do dressingu 2 łyżki posiekanego koperku miód olej 20 ml do smażenia Nie przepadasz za gotowanym bobem to spróbuj zrobić z niego sałatkę. Możesz ją jeść samą ale sprawdzi się tez jako dodatek do grillowanych […]
Makaron ryżowy z krewetkami i pastą adżika
Wróć do przepisów Przygotowywanie: Przyrządzanie: Porcje: Poziom: Składniki 80g makaron ryżowy 1 łyzka pasty adżika 4 łyżki oleju z czego 2 do marynaty 6 krewetek argentyńskich lub tygrysich 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 1 łyżka masła orzechy nerkowa i dymka Adżika to jedna z moich ulubionych past, bardzo pasuje do mięsa […]