Smażona młoda kapusta z pastą z pistacji i tahini
Wróć do przepisów Przygotowywanie: Przyrządzanie: Porcje: Poziom: Składniki 1 mała młoda kapusta 1 szalotka 400g jogurt grecki 2 łyzki miodu 2 łyzki miodu 10 ml olej świeży koperek 1 pęczek 100g pistacji 2 łyżki pasty tahini z sezamu 50ml wody Nie wiem czy to wiesz ale z młodej kapusty można wyczarować pyszne dania, nie tylko […]
Krem chrzanowy z bekonem i szparagiem
Wróć do przepisów Przygotowywanie: Przyrządzanie: Porcje: Poziom: Składniki 0,5 szt seler korzeń 1 duża cebula biała 1 łyżka masła 3 łyżki kremu chrzanowego lub tartego chrzanu 100ml śmietanki kremwóki sól i świeży pieprz szparaga zielona na 1 szt 1 plaster boczku Przepis Wielkanocny ale nie tylko, krem chrzanowy, to miła odmiana jeśli lubicie coś zmieniać […]
Sałatka z bobem i ricottą
Wróć do przepisów Przygotowywanie: Przyrządzanie: Porcje: Poziom: Składniki 500g bobu 100g sera ricotta 1 cytryna 1 szalotka olej 20 ml do dressingu 2 łyżki posiekanego koperku miód olej 20 ml do smażenia Nie przepadasz za gotowanym bobem to spróbuj zrobić z niego sałatkę. Możesz ją jeść samą ale sprawdzi się tez jako dodatek do grillowanych […]
Makaron ryżowy z krewetkami i pastą adżika
Wróć do przepisów Przygotowywanie: Przyrządzanie: Porcje: Poziom: Składniki 80g makaron ryżowy 1 łyzka pasty adżika 4 łyżki oleju z czego 2 do marynaty 6 krewetek argentyńskich lub tygrysich 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 1 łyżka masła orzechy nerkowa i dymka Adżika to jedna z moich ulubionych past, bardzo pasuje do mięsa […]