Administrator strony, na której się znajdujesz, przetwarza informacje zawarte w plikach cookies. W przypadku zbierania informacji o użytkownikach zbierane są wyłącznie anonimowe dane w postaci zbiorczej, nie obejmujące danych osobowych. Plik cookie to mały plik tekstowy zapisywany na komputerze użytkownika podczas odwiedzania witryny korzystającej z plików cookie. Podczas następnej wizyty na tej stronie może odczytać plik cookie i wyświetlić strony zgodnie z ustawieniami. Niniejsza strona korzysta czasem z plików cookie, ale tylko dla ułatwienia korzystania z niej. Jeśli nie akceptujesz ciasteczek przechowywanych na Twoim komputerze, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce, aby nie zapisywała plików cookie.Zapoznaj się z polityką cookies.
W tym przepisie jest kilka wskazówek jak przyrządzić dobrze torfu, żeby było chrupiące z wewnątrz i puszyste w środku, jest też patent jak zrobić tak żeby sos idealnie przyklejał się do składników .
Wegańska opcja na danie z tofu i warzywami, z aromatycznymi przyprawami . Ten przepis powstał dla kogoś kto nie lubi tofu a po zjedzeniu prosił o jeszcze, takie to dobrem chyba nic więcej nie trzeba pisać.
Instrukcja
Etap
Zrobione
Przygotuj składniki, osusz tofu z zalewy.
Etap
Zrobione
Pokrój tofu na kostki 3x3 cm wymieszaj składniki sosu, sos sojowy ciemny i jasny, miód, ketchup i wino. Tofu dopraw solą , panieruj w mące ziemniaczanej i smaż na patelni z każdej strony na rumiany kolor, powinno się delikatnie przypiec i mieć chrupiąca skórkę. Osusz z tłuszczu po usmażeniu.
Etap
Zrobione
Cukinie i paprykę pokrój w kostkę równą tofu, cebule w piórka, czosnek zetrzyj a chili jeśli chcesz jej użyć pokrój w cienkie plasterki lub posiekaj.
Na patelnie lub woka wlej odrobinę oleju, dodaj wszystko oprócz chili i czosnku, smaż na na mocno rozgrzanym tłuszczu koło 5 min często mieszając następnie dodaj czosnek i chili oraz tofu smaż całość jeszcze około 3 minut i dodaj sos. Mieszaj tak żeby połączył się ze składnikami. Powinien oblepić kawałki tofu a mąka na zewnątrz tofu idealnie zagęści sos.