Administrator strony, na której się znajdujesz, przetwarza informacje zawarte w plikach cookies. W przypadku zbierania informacji o użytkownikach zbierane są wyłącznie anonimowe dane w postaci zbiorczej, nie obejmujące danych osobowych. Plik cookie to mały plik tekstowy zapisywany na komputerze użytkownika podczas odwiedzania witryny korzystającej z plików cookie. Podczas następnej wizyty na tej stronie może odczytać plik cookie i wyświetlić strony zgodnie z ustawieniami. Niniejsza strona korzysta czasem z plików cookie, ale tylko dla ułatwienia korzystania z niej. Jeśli nie akceptujesz ciasteczek przechowywanych na Twoim komputerze, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce, aby nie zapisywała plików cookie.Zapoznaj się z polityką cookies.
Adżika to jedna z moich ulubionych past, bardzo pasuje do mięsa i warzyw ale w tym przypadku doskonale doprawiła krewetki. Gruzińska pasta którą warto mieć w swojej kuchni.
Przepis na makaron jest iście prosty i nie wymaga wielu składników
Instrukcja
Etap
Zrobione
Namocz makaron w gorącej wodzie. Obierz krewetki z pancerzy orzechy upraż na suchej patelni.
Etap
Zrobione
Wymieszaj pastę z 2 łyżkami oleju i zamarynuj krewetki zostaw je na min 5 minut.
Pokrój cebulę w piórka i czosnek.
Etap
Zrobione
Na patelni smaż cebule razem z czosnkiem na brązowy kolor, z 2 łyżkami oleju. Dodaj krewetki i smaż około 2 minut na mocnym ogniu. Dodaj makaron i wlej 100 ml wody z pod makaronu. Dodaj masło i wymieszaj żeby sos delikatnie zgęstniał. Dopraw solą i miodem
Etap
Zrobione
Podawaj z dymka i orzechami oraz starta skórką limonki.