Administrator strony, na której się znajdujesz, przetwarza informacje zawarte w plikach cookies. W przypadku zbierania informacji o użytkownikach zbierane są wyłącznie anonimowe dane w postaci zbiorczej, nie obejmujące danych osobowych. Plik cookie to mały plik tekstowy zapisywany na komputerze użytkownika podczas odwiedzania witryny korzystającej z plików cookie. Podczas następnej wizyty na tej stronie może odczytać plik cookie i wyświetlić strony zgodnie z ustawieniami. Niniejsza strona korzysta czasem z plików cookie, ale tylko dla ułatwienia korzystania z niej. Jeśli nie akceptujesz ciasteczek przechowywanych na Twoim komputerze, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce, aby nie zapisywała plików cookie.Zapoznaj się z polityką cookies.
Przedstawiam wam moje 3 ulubione dodatki które zawsze się sprawdzają . Możesz potraktować je jako przekąskę lub dodatek do dań. Ziemniaczki do mięsa z grilla , lub same posypane ziołami . Buraczki idealne do polskich klasycznych dań obiadowych .
Instrukcja
Etap
Zrobione
Odcedź sok z buraków, przełóż do garnka i smaż aż buraki się zagrzeją. Dodaj śmietankę i smaż na małym ogniu przez około 5 minut.
Etap
Zrobione
Na sam koniec posyp buraki oregano i wymieszaj, podawaj gorące
Etap
Zrobione
Odetnij końce marchewki i pokrój ją na podłużne ćwiartki lub na kawałki jakie chcesz. Ugotuj aldente żeby marchewka była jeszcze delikatnie chrupiąca. W garnku rozpuść połowę masła i podsmaż pokrojona na kilka części szalotkę. teraz dodaj marchew i resztę masła smaż 5 minut mieszając. Dodaj cukier i dokładnie wymieszaj następnie dodaj ocet balsamiczny, marchewka powinna się delikatnie skartelizować. Dopraw solą i podawaj
Etap
Zrobione
Jeśli chcesz możesz posypać grubym pieprzem lub ulubionymi ziołami na przykład suszonym tymiankiem.
Etap
Zrobione
Obierz ziemniaki i ugotuj na miękko ale nie rozgotuj ich. Wystudź w zimnej wodzie.
Upraż sezam on nada słodkiego smaku i aromatu.
Etap
Zrobione
Wystudzone ziemniaki pokrój na małe kawałki i smaż na patelni w oleju na złoty kolor. Odcedź. W misce wymieszaj pastę gochujang i olej ,przełóż ziemniaki i wymieszaj tak żeby pasta pokryła ziemniaczki.
Polej majonezem z musztarda i podawaj