Administrator strony, na której się znajdujesz, przetwarza informacje zawarte w plikach cookies. W przypadku zbierania informacji o użytkownikach zbierane są wyłącznie anonimowe dane w postaci zbiorczej, nie obejmujące danych osobowych. Plik cookie to mały plik tekstowy zapisywany na komputerze użytkownika podczas odwiedzania witryny korzystającej z plików cookie. Podczas następnej wizyty na tej stronie może odczytać plik cookie i wyświetlić strony zgodnie z ustawieniami. Niniejsza strona korzysta czasem z plików cookie, ale tylko dla ułatwienia korzystania z niej. Jeśli nie akceptujesz ciasteczek przechowywanych na Twoim komputerze, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce, aby nie zapisywała plików cookie.Zapoznaj się z polityką cookies.
Nie przepadasz za gotowanym bobem to spróbuj zrobić z niego sałatkę.
Możesz ją jeść samą ale sprawdzi się tez jako dodatek do grillowanych mięs i innych przysmaków, może być osobnym daniem.
Instrukcja
Etap
Zrobione
Ugotuj bób, na lekko chrupko.
Zetrzyj skórkę z cytryny wyciśnij sok i dodaj miód, dopraw sola i zmiksuj na gładki dressing w razie potrzeby dodaj odrobinę wody żeby rozcieńczyć
Etap
Zrobione
Obierz bób z łupin.
Szalotkę obierz i pokrój w cienkie piórka, smaż 3 minuty na patelni z olejem, dodaj bób i przesmaż całość około 4 minut.
Etap
Zrobione
Bób wymieszaj z pokruszoną ricottą, posiekanym koperkiem i dressingiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.