Administrator strony, na której się znajdujesz, przetwarza informacje zawarte w plikach cookies. W przypadku zbierania informacji o użytkownikach zbierane są wyłącznie anonimowe dane w postaci zbiorczej, nie obejmujące danych osobowych. Plik cookie to mały plik tekstowy zapisywany na komputerze użytkownika podczas odwiedzania witryny korzystającej z plików cookie. Podczas następnej wizyty na tej stronie może odczytać plik cookie i wyświetlić strony zgodnie z ustawieniami. Niniejsza strona korzysta czasem z plików cookie, ale tylko dla ułatwienia korzystania z niej. Jeśli nie akceptujesz ciasteczek przechowywanych na Twoim komputerze, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce, aby nie zapisywała plików cookie.Zapoznaj się z polityką cookies.
Nie wiem czy to wiesz ale z młodej kapusty można wyczarować pyszne dania, nie tylko zasmażaną 🙂
Absolutnie szałowa młoda kapusta. Banalnie się ja robi. Wystarczy dobrze ją opiec i podać z jogurtem miodem i pasta z orzechów i tahini
Instrukcja
Etap
Zrobione
Przygotuj składniki, kapustę przekrój na 4 części, zostaw głąb w tedy się nie rozleci
Etap
Zrobione
Zmiksuj orzechy pistacji i pastę z odrobiną sól i i dodaj wodę pasta ma być lekko lejąca się tak żeby można polać kapustę.
Etap
Zrobione
Smaż kapustę na mocno przypieczony kolor z dwóch stron na patelni z masłem i pokrojona szalotką. Jak smażysz z ostatniej strony dodaj masło, zmniejsz gaz i oblewaj delikatnie kapustę masłem. Dopraw soląNa talerzu połóż jogurt, polej go miodem i posyp obficie koperkiem, połóż kapustę i polej pastą.