Administrator strony, na której się znajdujesz, przetwarza informacje zawarte w plikach cookies. W przypadku zbierania informacji o użytkownikach zbierane są wyłącznie anonimowe dane w postaci zbiorczej, nie obejmujące danych osobowych. Plik cookie to mały plik tekstowy zapisywany na komputerze użytkownika podczas odwiedzania witryny korzystającej z plików cookie. Podczas następnej wizyty na tej stronie może odczytać plik cookie i wyświetlić strony zgodnie z ustawieniami. Niniejsza strona korzysta czasem z plików cookie, ale tylko dla ułatwienia korzystania z niej. Jeśli nie akceptujesz ciasteczek przechowywanych na Twoim komputerze, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce, aby nie zapisywała plików cookie.Zapoznaj się z polityką cookies.
Kurki są bardzo ciekawymi grzybami mają swój niepowtarzalny smak, ta zupa doskonale oddaje ich aromat.
Instrukcja
Etap
Zrobione
Pokrój w kostkę cebulę oraz czosnek. Grzyby opłucz i osusz.
Marchewkę pokrój w kostkę.
Posiekaj koperek i czosnek.
Na oleju z dodatkiem masła przesmaż cebulę przez około 3 minuty, dodaj grzyby i smaż na średnim ogniu przez około 10 minut. Po 10 minutach dopraw solą i dodaj marchew, chwile smaż . Wlej bulion i na małym ogniu gotuj przez 20 minut.
Na samym końcu dodaj posiekany koperek
Etap
Zrobione
Dopraw odrobiną curry, solą i świeżo mielonym pieprzem.
serwuj z grzanką z serem