Administrator strony, na której się znajdujesz, przetwarza informacje zawarte w plikach cookies. W przypadku zbierania informacji o użytkownikach zbierane są wyłącznie anonimowe dane w postaci zbiorczej, nie obejmujące danych osobowych. Plik cookie to mały plik tekstowy zapisywany na komputerze użytkownika podczas odwiedzania witryny korzystającej z plików cookie. Podczas następnej wizyty na tej stronie może odczytać plik cookie i wyświetlić strony zgodnie z ustawieniami. Niniejsza strona korzysta czasem z plików cookie, ale tylko dla ułatwienia korzystania z niej. Jeśli nie akceptujesz ciasteczek przechowywanych na Twoim komputerze, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce, aby nie zapisywała plików cookie.Zapoznaj się z polityką cookies.
Frittata to super opcja na śniadanie pożywne jedzenie. Jajka śmietanka i dynia piżmowa a do tego suszone namoczone wcześniej grzyby które dają niesamowity aromat.
Zdecydowanie idealne jesienne śniadanie z jesiennymi składnikami.
Instrukcja
Etap
Zrobione
Obierz pokrój na kawałki dynię i ugotuj na poł miękko około 10min. Grzyby zalej ciepłą wodą i odstaw na 5 min
Etap
Zrobione
Na patelni z masłem przesmaż cebulę w piórka i dodaj grzyby, posól i smaż około 5 minut.
Etap
Zrobione
Na patelnie dodaj dynię, jajka rozmieszaj i połącz ze śmietanką dopraw solą i pieprzem. Zalej całość na patelni i włóż do piekarnika na grzanego do 200st na 20 min. Grzanie góra i dół.