Administrator strony, na której się znajdujesz, przetwarza informacje zawarte w plikach cookies. W przypadku zbierania informacji o użytkownikach zbierane są wyłącznie anonimowe dane w postaci zbiorczej, nie obejmujące danych osobowych. Plik cookie to mały plik tekstowy zapisywany na komputerze użytkownika podczas odwiedzania witryny korzystającej z plików cookie. Podczas następnej wizyty na tej stronie może odczytać plik cookie i wyświetlić strony zgodnie z ustawieniami. Niniejsza strona korzysta czasem z plików cookie, ale tylko dla ułatwienia korzystania z niej. Jeśli nie akceptujesz ciasteczek przechowywanych na Twoim komputerze, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce, aby nie zapisywała plików cookie.Zapoznaj się z polityką cookies.
Zawijam je jak cynamonki tak, że w każdej warstwie są jagody.
Proste drożdżowe ciasto i dużo jagód, ja wzbogacam je odrobiną wanilii 30 minut i można piec w sumie to 1h i można jeść pyszne i ciepłe pełne jagód bułki
Instrukcja
Etap
Zrobione
Podgrzej lekko mleko dodaj do niego drożdże i masło oraz cukier, wymieszaj . Wymieszaj z mąka .
Etap
Zrobione
Dodaj jedno wymieszane jajo i połącz wszystko m ciasto powinno być gładkie i odchodzi od ścianek.
Etap
Zrobione
Rozwałkuj ciasto na grubość około 0,5 cm jagody wymieszaj z cukrem 70g i dodaj aromat waniliowy lub ziarna z laski wanilii
Etap
Zrobione
Zwiń ciasto w rulon i pokrój na cylindry o szerokości ok 5 cm, odstaw bułki na 20 minut żeby delikatnie podrosły
Etap
Zrobione
Piecz w piekarniku na opcji grzanie góra i dół temperatura 170st przez 25 minut